İphone Fabrika Ayarlarına Döndürme

İphone Fabrika Ayarlarına Döndürme

İphone cihazınızı belli sebeplerden dolayı sıfırlamak isteyebilirsiniz. Telefonda herhangi bir donanımsal arıza çoğunlukla İphone telefonunuzu sıfırlamanızı gerektirir. Bu nedenle İphone fabrika ayarlarına döndürme konusu Apple kullanıcıları tarafından sıklıkla gelen bir soru oluyor.

İphone Fabrika Ayarlarına Döndürme Nasıl Yapılır?

İphone telefonlar birkaç basit işlem ardından fabrika ayarlarına dönebilir. Fabrika ayarlarına dönmek tüm bilgilerinizin ve uygulamalarınızın silinmesini sağlar. Aşağıdaki adımlar takip ederek İphone telefonunuzu başarıyla sıfırlayabilirsiniz.

  • İphone telefonunuzu açın ve "Ayarlar" uygulamasını açın.
  • Buradan "Genel" sekmesini seçin.
  • Sıfırla seçeneğini bulun ve ardından "Tüm Ayarları Sıfırla" seçeneğini seçin.
  • Fabrika ayarlarına dönmek için tekrar "Tüm içerikleri ve ayarları sil" seçeneğine basın.

Bu işlemlerin ardından İphone telefonunuz sıfırlanmaya başlar. Bu işlem en fazla 10 dakika sürer ve İphone telefonunuz fabrika ayarlarına geri dönmüş bir şekilde açılır.

İphone Fabrika Ayarlarına Dönünce Ne Olur?

Fabrika ayarlarına geri dönmek İphone cihazınızdaki tüm içerik ve ayarları siler. Bu durum yedekleme yapmadığınız sürece geri döndürülemez. Bu nedenle kaybetmek istemediğiniz önemli bilgi ve verilerinizi İcloud ile yedeklemeyi unutmayın. Fabrika ayarlarına dönmek tüm verilerinizi silecektir. Bu veriler yedeklenmediği sürece cihaza tekrar yüklenemez.

İphone Fabrika Ayarlarına Dönünce İcloud Silinir Mi?

İphone cihazınız fabrika ayarlarına geri döndüğünde İcloud servisi kapatılır. Fakat daha öncesinde yedekleme yaptıysanız İcloud içerisinde bulunan hiçbir veriyi kaybetmezsiniz. İphone fotoğraf ve videoları İcloud'a yüklemek biraz zamana alacağı için fabrika ayarlarına dönmeden önce yedeklemenin bitmesini beklemelisiniz. Yüksek boyutlu fotoğraf ve videolar Wifi bağlantısıyla çok yavaş yüklenir. Yedekleme işlemi bitmeden fabrika ayarlarına döndürme işlemini gerçekleştirmeyin.

Sıfırlanan İphone Geri Yüklenir Mi?

Sıfırladığınız İphone cihazınız İcloud servisine başarılı bir şekilde yedeklendiyse tekrar yüklemeniz mümkündür. Fakat tüm verilerinizin daha sıfırlama işlemi öncesinde başarıyla yedeklenmiş olması gerekir. Apple'ın yeni çıkardığı daha güvenli bir yöntem daha bulunuyor. Bu yöntemle iki İphone'u yan yana getirerek kurulum yapabilirsiniz. Bu sayede İphone cihazınız aynı şekilde diğer bir İphone cihaza başarıyla aktarılır. Ardından aktarma yaptığınız cihazı sıfırladığınızda hiçbir veri kaybına uğramazsınız.